A temetői díszekkel visszafogottan, mégis méltón dekorálhatjuk a sírhelyet, legyen az kisebb vagy nagyobb, fejfára vagy urnafedőre szánt, lógó vagy álló típus. Ahogyan a virágcsokroknál, úgy a temetési, kegyeleti díszeknél is segítség lehet a választásban a virágok szimbolikája; koszorú rendelés előtt érdemes ezt is fontolóra venni.

A fehér virág a tisztaság, ártatlanság színe, így a fiatalabb korban elhunyt hozzátartozónak, vagy a semlegessége miatt távolabbi ismerősnek adható. A piros, vörös színű temetői dísz, koszorú készítése akkor javasolt, ha közeli hozzátartozó (férj, feleség, szülő, barát) kívánja szeretetét, szerelmét hangsúlyozni. A rózsaszín a fiatal, míg a lila az idősebb nő színe. Férfinak virágcsokroknál és kegyeleti díszekben is általában kék színű virágot alkalmaznak. A sokszínű, tarka virág az élet diadalát is jelképezheti a halál felett, ezért ne féljünk az egyedi választásoktól sem.

A temetési díszekben alkalmazott formák is egyedi jelentéssel bírnak. A koszorú sem véletlenül lett kerek, hiszen a kör az örökkévalóság jelképe, az örök életre utal. A szív a halál után fennmaradó örök szerelem és soha el nem múló szeretet jele, míg a kereszt a feltámadást, Krisztus szenvedését, és az emberiség megváltását szimbolizálja.

loading map - please wait...

Zumor Virág 47.417700, 19.121336

Küldjön egy levelet!