Koszorú készítés

A koszorú bevett módja az elhunyt méltó és tiszteletteljes búcsúztatásának. A koszorú készítés alatt megfelelő tapintattal és a kegyeleti szokások szem előtt tartásával járunk el. A koszorú rendelés során igyekszünk a szertartáshoz legjobban illő koszorúkat javasolni, amelyekkel kifejezheti az elhunyt iránt érzett szeretetét, az elmúlása által okozott fájdalmat.

Segítségére leszünk a koszorú típusának – álló koszorú, domb koszorú, görög koszorú, urnadísz, sírcsokor, koporsódísz stb. –, valamint a használt virágfajták kiválasztásában.

Egy igényesen összeállított koszorúval illő módon vehet búcsút, a méltóságot sugárzó kompozíciók pedig emelik a szertartás magasztosságát, ezzel állítanak emléket az elhunytnak.

Koszorú rendelés

A hozzánk közel állókat elengedni sosem könnyű, de mi, amennyire csak lehetséges, szeretnénk enyhíteni a gyászolók fájdalmát.

A koszorú rendelés során nyugodtan kérheti segítségünket, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az elhunyt emlékét tiszteletben tartó, ízléses koszorú készüljön a szertartásra. A tapintat elsődleges számunkra a nehéz órákban is.

 

A kegyeleti koszorú típusai

Az elhunythoz fűződő kapcsolata, a szertartás helyszíne és mikéntje is befolyásolja a koszorú típusát, valamint méretét. A legelterjedtebbek a domb- és álló koszorúk. Ezek mérete általában 60 és 100 cm között mozog, készítésükhöz legalább 15 szál virág szükséges.

A kevésbé ismert, de kifejezetten elegáns görögkoszorú kör alakja az örök életet szimbolizálja, mérete hozzávetőleg 80-100 cm. A görög- és a hagyományos koszorú között az illem nem tesz különbséget, ízlés szerint bármelyik választható.

Koszorú rendelés alkalmával a távoli ismerősök számára kisebb, 5-10 virágból álló, 40-60 cm-es sírcsokrokat ajánlunk. Ezek a temetés során és az elhunythoz kötődő jeles napokon egyaránt elhelyezhetők a síron. A kisebb mohakoszorú emléktáblára is akasztható.

Kérje segítségünket a megfelelő koszorú, virágcsokor kiválasztásában!